LILLA TVÅLFABRIKEN

TVÅLARNA

BILDER

FÖRSÄLJNING

AKTUELLT

KONTAKTUPPGIFTER"Expeditionen"


"Lagret"
Tvålarna

Tillverkningsmetoden jag använder för att framställa tvålar kallas kallrörd tvål.

Tvålarna innehåller endast vegetabiliska oljor, som t.ex. mild olivolja, lyxigt kakaosmör som är fuktgivande och mjukgörande, sheasmör gör tvålen skonsam och vårdande, kokosfett ger en dryg, hård och rengörande tvål. Risinoljan hjälper till att ge tvålen ett härligt lödder.

Varje tvål är handgjord. Av ett tvålkok blir det ca 10-12 tvålar. Några dagar efter koket skärs tvålblocket i bitar. Sedan får bitarna mogna i ca fyra veckor, varefter de packas för hand, bit för bit.

Doften får tvålarna av eteriska oljor, doftoljor, olika örter och blommor.

I sortimentet finns även milda och doftfria tvålar, som t.ex. en 100% olivtvål, ”tvål Naturell” och den milda och vårdande ringblomstvålen.

Eftersom de handgjorda tvålarna har kvar sin naturligt höga halt av glycerin, är de känsligare för fukt i jämförelse med industritillverkad tvål. Glycerinet binder fukt och om tvålen inte kan rinna av ordentligt efter användningen, kan den bli mjuk. Detta påverkar varken kvalitet eller funktion hos tvålen, men tvålen är då inte lika dryg. Det bästa är att förvara tvålen t.ex. på ett tvålfat med hål, så att den kan rinna av. Om tvålen ändå blivit för fuktig och mjuk, kan man lägga den på tork i ett par veckor, så blir den hård igen.

Alla tvålar är testade och godkända enligt EU:s kosmetiklagstiftning.

www.lillatvalfabriken.fi
info@lillatvalfabriken.fi