PIENI SAIPPUATEHDAS

SAIPPUAT

KUVIA

MYYNTI

AJANKOHTAISTA

YHTEYSTIEDOT"Pakkaamo"


"Varasto"


Käyttämääni valmistustapaa kutsutaan kylmäsekoitetuksi saippuaksi.

Saippuat sisältävät vain kasvisperäisiä öljyjä, kuten mietoa oliiviöljyä sekä ylellistä kaakaovoita, joka on kosteuttavaa ja pehmentävää. Sheavoi tekee saippuasta lempeän ja hoitavan kun taas kookosrasva tekee siitä riittoisan, kovan ja puhdistavan.  Risiiniöljy auttaa saippuaa antamaan ihanan vaahdon.

Jokainen saippua on käsin tehty. Yhdestä saippuakeitoksesta tulee noin 10-12 saippuaa. Muutama päivä keittämisen jälkeen saippuamöhkäle leikataan paloiksi. Tämän jälkeen palat saavat kypsyä noin neljä viikkoa, jonka jälkeen ne pakataan käsin, pala palalta.

Saippuat saavat tuoksunsa eteerisistä öljyistä, tuoksuöljyistä, erilaisista yrteistä ja kukista.

Valikoimassa on myös mietoja ja tuoksuttomia saippuoita, kuten 100% oliivisaippua, ”saippua Naturell” sekä mieto ja hoitava kehäkukkasaippua.

Johtuen siitä, että käsintehdyissä saippuoissa on edelleen luonnollisesti korkea glyseriinimäärä,  ne ovat herkempiä kosteudelle teollisesti valmistettuihin saippuoihin verrattuna.  Glyseriini sitoo kosteutta ja mikäli saippua ei pääse kuivumaan kunnolla käytön jälkeen, se voi tulla pehmeäksi. Tämä ei vaikuta laatuun eikä toimivuuteen, mutta silloin saippua ei ole yhtä riittoisa. Parasta on säilyttää saippua esimerkiksi reiällisellä saippuavadilla niin että se pääsee välillä  kuivumaan. Jos saippua on kuitenkin kostunut ja pehmentynyt liikaa, sen voi laittaa muutamaksi viikoksi kuivumaan, jolloin se taas kovettuu.

Kaikki saippuat ovat EU:n kosmetiikkalainsäädännön mukaisesti testattuja ja hyväksyttyjä. 


www.lillatvalfabriken.fi
info@lillatvalfabriken.fi